Свистун Поліна

Поліночка народилася 20.10.11 року з пологовою травмою: кефалогематомою правої темячковой кістки і обвита пуповиною навколо шиї. Через два тижні у відділенні для новонароджених їй відкачали кров з кефалогематоми. У розвитку вона відставала на 1-1,5 місяця і погано набирала вагу. Зараз Поліночці два з половиною рочки. Вона активна, відкрита, весела щебетушка і модниця, допитлива, самостійна дівчинка. Має свою непохитну точку зору з вибору одягу, харчування та за вибором занять. Поліночка творча натура – любить малювати, ліпити, вирізати. Багато грає зі своїм старшим братом Іллею, він закінчує 3 клас. Завдяки їх спілкуванню і турботі один про одного, вона стала випереджати в розвитку своїх однолітків.

Місяць тому родині повідомили страшну новину: у Поліночки виявили вроджену ваду серця – вторинний дефект міжпередсердної перетинки. Батьки возили Поліну на обстеження в Мукачево, Ужгород, Київ, в надії, що діагноз не підтвердиться. Але в НІССХ ім. Амосова остаточно підтвердили – Полінка потребувала у терміновій операції! Ще лікар у м. Мукачево порекомендував батькам, якщо є можливість і немає протипоказань, зробити ендоваскюлярное втручання щодо закриття дефекту за допомогою окклюдера. У Києві після проведення УЗД цю можливість підтвердили і повідомили вартість окклюдера 44 940 грн. За допомогою рідних і знайомих сім’я зібрала 20 000 грн, але зібрати всю необхідну суму самостійно на даний момент їм було не під силу. В родині двоє дітей, мама знаходиться у декретній відпустці, заробляє тільки батько. Він працює в будівельній організації. З листопада минулого року немає розрахунку по виконаній роботі, ні від держави, ні від інших замовників. А нові замовлення не надходять. У родини Свистун не було часу довго збирати кошти на окклюдеро, так як їх попередили, що дефект збільшується і операцію потрібно робити терміново. Мама звернулася по допомогу в БФ “Серця Майбутнього”, що б ми домогогли дозібрати необхідну суму на придбання окклюдера, а саме 24 940 грн.

Після успішно проведеної акції “Діти Миру” спільно з компаніями SC Johnson і Watsons, завдяки якій було придбано три внутрісерцевих імпланта і врятовано три людські життя, компанія SC Johnson не змогла залишитися байдужою до дітей з проблемою вроджених вад серця і запропонувала свою допомогу тим сім’ям, які звернулися в БФ “Серця Майбутнього”, щоб допомогти зібрати їм необхідну суму на придбання окклюдерів (внутрісерцевих імплантів). На той момент у фонді стояло п’ять діток: Майлатова Наташа – 8 років, Перевозник Яна – 17років, Наташа Зав’ялова – 11 років, Софійка Мельник – 5 років, серед яких була і Поліночка Свистун – 2 роки 7 місяців.

Компанія SC Johnson додала відсутню суму 24 940 грн. На придбання імпланта і 13.06.14 БФ “Серця Майбутнього” придбав Поліні окклюдер. На 24.06.14 в НІССХ ім. Амосова була призначена операція, операція проходила складно, так як під час операції лікарі побачили, що за два місяці дефект сильно збільшився і розмір придбаного окклюдера вже малуватий, і вони не зможуть з допомогу його повністю закрити дефект. Йшло обговорення про можливість в принципі закрити дефект за допомогою окклюдера, були сумніви. Лікарі прийняли рішення поставити окклюдер більшого розміру і завдяки цьому рішенню дефект був закритий. 26.06.14 представники SC Johnson та БФ “Серця Майбутнього” провідали дівчинку в клініці, в таких складних випадках дитина знаходитися сім днів у клініці під наглядом лікарів. Поспілкувалися з мамою і татом дитини, переконалися в тому, що Поліночка почувається добре. Батьки дівчинки пообіцяли, що як тільки у них з’явиться можливість, вони обов’язково будуть допомагати нашому фонду у зборі коштів діткам з подібною проблемою, так як вони вже через це пройшли і самі відчули всю складність ситуації. На знак подяки компанії SC Johnson та БФ “Серця Майбутнього” мама Поліни зробила своїми руками і подарувала ляльки-мотанки, які є оберігами і символізують добре серце.

01.07.14 Поліночка з мамою виписали з лікарні абсолютно здоровою. Завдяки компанії SC Johnson мрія сім’ї Свистун здійснилася, тепер у їх улюбленого Солнечка Поліночки здорове сердечко! Родина Свистун та БФ “Серця Майбутнього” від усього серця дякує компанії SC Johnson за неоціненний внесок у реалізацію дитячої мрії – мати здорове сердечко. Спасибі Вам за Вашу чуйність і добрі серця, не дивлячись на важку ситуацію в нашій країні, Ви знаходите час і можливість допомагати нужденним. Бажаємо розвитку і процвітання компанії SC Johnson!

Треба допомога