Врятоване сердечко Марійки Артикульної ❤️

Марійка народилася із пневмонією, що була ускладнена дихальною недостатністю, помірною легеневою гіпертензією новонародженого та гіпоксично-ішемічним ураженням ЦНС. Через декілька годин після пологів дівчинку забрали до реанімації до обласного центру. У Полтаві вона знаходилась пів місяця, де завдяки професіональним діям лікарів хворобу вдалося подолати. Під час численних обстежень Марійки було виявлено, що в неї відкрита артеріальна протока. Спочатку була надія, що вона закриється самостійно, але цього, на жаль, не сталось.
Пізніше дитина почала швидко втомлюватись, у неї виявили шум у серці і направили на консультацію до кардіолога. Лікарі з інституту Амосова обстежили Марійку і сказали, що їй потрібна операція з ендоваскулярного закриття, яка проводиться, на щастя, без хірургічного втручання. Але для виправлення вади необхідно було придбати імплант.
Самотужки родина ніяк не могла його придбати. А затягувати з лікуванням було не можна, адже ця вада може призвести до збільшення навантаження на серце, а також стати причиною частих захворювань легенів.
На щастя, наші постійні вже благодійники – донори платформи dobro.ua швидко підтримали опублікований нами проєкт і ми мали змогу оперативно придбати серцевий імплант. Лікарі інституту Амосова як завжди професійно провели операцію з усуненню вади і зараз малеча почуває себе чудово!
Дякуємо всім, хто стає частиною дивовижних добрих справ!

Треба допомога